Přijďte na výstavu!

Mí milí kamarádi,

už mám mnohem více informací o výstavě, kde se dají zakoupit a podívat se na(krom mimo jiných naprosto úžasných věcí) na MÉ výtvory!! Začíná už tuto sobotu, 29.11., v Praze 1, ve Školní jídelně Dražického nám. 10/65, 118 00 Praha 1, otevírací doba: 10.00 – 18.00 hod!!! :-))
S dovolením zkopíruji text ze stránky
http://www.anahata.cz/akce/23-vystava-od-adventu-do-tri-kralu-2014

Listopad je měsíc, který nezadržitelně přivádí do našich domovů Advent. V dnešní době období, většinou spojované s hektickým závěrem roku a horečnatým sháněním dárků pod stromeček. Nebylo tomu tak vždycky, v dřívějších časech to bylo naopak období klidu, rozjímání, a půstu, kdy lidé očekávali příchod spasitele – Ježíška. A tak kdo byste se chtěl v uspěchané předvánoční době na chvíli zastavit a připomenout si, jak se připravovali na Vánoce naši předkové, máme pro vás pozvánku na opravdu velmi zajímavou výstavu, kterou pro vás připravily výtvarnice Olga Černohorská a Ivana Kárníková. Výstava proběhne ve spolupořadatelství Městskou částí Praha 1 a pod záštitou starosty Ing. Oldřicha Lomeckého
Na výstavě „Od Adventu do Tří králů“ si můžete prohlédnout sedmnáct adventních postav a maškar, které dříve obcházely naše vesnice. Někdy s nimi byla legrace, jindy spíše dětem naháněly strach, v každém případě bude zajímavé si je připomenout. Víte, že dříve s Mikulášem nechodil jen čert a anděl jako dnes, ale rovnou celý průvod postav? A jestlipak víte, co dělal například 7. prosince Ambrož? Nebo proč se děti bály Klempery či Perechty? Pokud nevíte, můžete se to dozvědět na výstavě o adventních víkendech a o Vánocích až do konce roku 2014 ve školní jídelně na Dražického náměstí č. 10/65, Praha 1.
A kdo by ještě sháněl pro děti nějaký pěkný dárek, součástí výstavy je i prodejní výstava textilních a dřevěných hraček obou autorek. Návštěvníci zde najdou nejen víceúčelové hračky, kapsáře a polštářky, či drobné suvenýry, ale i celou řadu známých i zcela nových společenských stolních her, speciálně upravených i pro zdravotně postižené děti, například „Maxi-Člověče, nezlob se“, známá hra „Piškvorky“ v látkové úpravě s hmatovým odlišením, hra pro celou rodinu v 3D provedení „Labyrint“, nebo zjednodušená verze této hry pro menší děti s názvem „Závody kuliček“, které jsou vhodné například i pro děti s autismem. Jako novinka se na výstavě objeví „Hra se stíny“, opět ve dvou verzích – se zvířátky a s obrázky. Všechny hračky a hry si mohou děti na výstavě přímo vyzkoušet.
Pořadatelská umělecká agentura Anaháta také dlouhodobě spolupracuje s neziskovým spolkem Adventor, který se zabývá pomocí dětem i dospělým s Aspergerovým syndromem a je významným konzultantem při vývoji nových hraček a her specializovaných pro autisty. Letošní uplynulou prázdninovou výstavu „Léto plné hvězd“ s velkým úspěchem zahajoval společně s Andreou Kalivodovou jedenáctiletý autistický pianista Denis Szalbot, který dokonce v létě reprezentoval Českou republiku na Mezinárodním hudebním festivalu autistů v Soulu. Pro letošní Advent a Vánoce se autorky rozhodly opět ve spolupráci s Adventorem doplnit výstavu o ukázky výtvarných prací dvou autistických umělkyň Petry Bobalové a Zrzavé holky. Přijďte se tedy na výstavu podívat, najdete se zde nejen zábavu, poučení, ale seznámíte se i s trochu jiným, možná až překvapivě křehkým pohledem na svět.
Výstava „Od Adventu do Tří králů“ bude otevřena o adventních víkendech 29. a 30. 11., 6. a 7. 12., 13. a 14. 12., dále pak denně: 20. – 31. 12. 2014. Místo konání: Školní jídelna Dražického nám. 10/65, 118 00 Praha 1, otevírací doba: 10.00 – 18.00 hod., Štědrý den a Silvestr 10.00 – 16.00 hod. Výstava je interaktivní, všechny hračky a hry je možné si přímo na místě vyzkoušet a v případě zájmu i koupit. Přístup je bezbariérový, vstupné dobrovolné, výtěžek půjde na vývoj nových hraček a her pro zdravotně postižené děti.