Zrzavá holka leží překrytá tenkou fialovou dekou, za ní tmavě zelené pozadí s textem Purple Haze Jimiho Hendrixe.

Akce k dubnu: měsíci autismu

Mí milí čtenáři (a přátelé),

dneska se na vás obracím se zajímavou novinkou. V poslední době tolik nepíšu vlastní články – není to o tom, že by se toho příliš mnoho nedělo, spíše se toho děje až moc a já vlastní vhledy opravdu nestíhám.
ALE! Abych vám to vynahradila – připravila jsem vám společně s Nadačním fondem autismu super akci na duben.

Vy, kteří můj blog čtete, se nejspíše chcete dozvědět více o autismu. A to já vám poskytnout samozřejmě mohu, ale jeden pohled není jediný pohled a je dobré mít pohledů víc. A protože 2.4. byl Mezinárodní den autismu (ustanovila ho OSN v roce 2007, v Čechách je viditelnější až posledních pár let), a duben obecně je modrý měsíc autismu, je nejlepší čas na autistické události.

Rovnou vám sem hodím výňatek z presskitu, který akci popisuje:

V roce 2016 u příležitosti Mezinárodního dne uvědomění autismu spouští HBO Europe a Nadační fond Autismu unikátní osvětovou kampaň, která podpoří zvýšení povědomí i přijetí autismu skrze neobyčejně silný příběh života Temple Grandin, který je zachycen ve stejnojmenném filmu z produkce HBO. Když lékaři doporučili mamince Temple Grandin, aby dala svojí dceru do ústavu, odmítla a pomohla svému dítěti vyrůst v jednu z nejznámějších hrdinek naší doby. Film Temple Grandin bude v rámci osvětové akce zdarma ke shlédnutí na webu a prostřednictvím mobliní aplikace HBO GO od 2. do 9. dubna 2016.
Temple Grandin určitě znáte. Je to doktorka, světová expertka v oblasti živočišné výroby, autorka spousty knih, které pomohly mnoha lidem, a samozřejmě autistka. A kdy jindy než teď je čas na poslouchání a sledování příběhů úspěšných lidí s autismem, příběhů, které nám ukáží, že autismus není nemoc, ale jiný pohled na život.

Takže je to vlastně celé o tom, co tady říkám furt: jsme schopní se začlenit, jsme schopní pracovat, jsme schopní studovat, a vy se o tom můžete přesvědčit..doslova na další oči.

A kdybyste nás chtěli třeba podpořit v tom, co děláme – a opravdu v tom, co děláme, co nás rozvíjí a co nás baví- existuje program Stretch v rámci Nadačního fondu autismu…

který je tak super, že tam dělám ambasadora. A kdybyste chtěli vědět něco víc – (a že byste měli), tak se koukněte na http://nadacnifondautismu.cz/autismus-a-stretch/ .
Takže se znovu omlouvám za málo osobních článků, snad vám to film vynahradí a já se budu snažit a rvát se za nás i dál!