Veselá silnější žena kreslená fixem se raduje z léta - září za ní slunce. Celá kresba je velice jednoduchá a barevná.

Jací musí být lidi, abych se s nimi mohla kamarádit?

Ahoj, mí milí aspergerovští přátelé,
po tom, co jsem teď zase psala x hodin práci do školy, si potřebuju trochu oddechnout, udělat si volnější sobotu. A našla jsem super článek, přeložím výňatek z něj, myslím si, že ten je nejdůležitější.

http://aspergersgirls.wordpress.com/2014/04/04/standards-a-long-time-coming/

Co teď už vím o svých standardech:

Je v pohodě, že se mi někdo nezdá a nelíbí. Je v pohodě si vybrat, že se s tímhle člověkem nechci bavit. To není o mně. Neznamená to, že jsem netrpělivá, nedokonalá, netolerantní. Znamená to, že chápu, co je pro mě ještě komfortní a co už nikoliv. Nenalézám nikde žádné hranice, ani já neohraničuji věci. Jen si zkrátka upravuji vztahy s lidmi, kteří ze mě vysávají energii tak moc, že to ovlivňuje i ostatní oblasti mého života.
Protože umím nahlédnout a vidět do lidí, číst je psychologicky, až spirituálně, často přejdu to, co mám přímo před očima(závislosti, násilné chování..) a odpouštím lidem všechno, už od prvního seznámení postupně, jak je to jen třeba. Zapomenu, jak se ke mně člověk negativně choval, odůvodním si to v hlavě nějakou obecnější příčinou, ani si nevšimnu, že je mi vedle něj takhle nepříjemně.
Už chápu, že to nejde, spojit se s každým. Asi to zní směšně. Ale ti z nás, co máme velká srdce, takhle ,,pokřiveně“ realitu fakt vidí. Upřímně, a teď mi to odpusťte, myslím si, že někteří lidi jsou vážně pošuci.
Některým lidem já pomoct už prostě nemůžu. Ne, že bych měla nějaké super schopnosti, nebo že bych musela věci zlepšovat a beze mě by to nešlo…Ale protože nemám uzavřenou mysl se někdy ztratím a myslím si, že to jde, kamarádit se s každým. Přestože ve většině lidí vidím světlé stránky a potenciál, neznamená to, že se s každým musím bavit, i když ze mě vysávají vyloženě život! Existují šílenci, šílení lidé, kteří mi jsou schopni ublížit, když dostanou šanci. Musím si tuhle myšlenku podržet.

Je v pořádku mít určitá kritéria, která musí lidi splňovat, aby se se mnou mohli bavit!(A to si zopakuj třikrát.) A taky existuje seznam věcí, které se ženám s Aspergerovým syndromem neříkají.

1. Nesmí mě klamat
2. Musí být předvídatelní a spolehliví
3. Musí se umět omluvit, když vidí, že něco přehnali
4. Musí být z něj cítit určitá pro mě výhodná energie. Vím, že moc lidí to nepotřebuje, ale já jo.
5. Upřímný, důvěryhodný, nemanipulativní, bezúhonný a čestný…
6. Nesmí dělat sexuální narážky, být perverzní..
7. Neponižuje žádné pohlaví, nebo sekty nebo náboženství nebo…cokoliv
8. Miluje sám sebe, a když ne, aspon se o to snaží
9. HODNÝ!!! Nemá problémy se vztekem! Nesnáším lidi, co obviňují druhé, ukazují na ně prstem, soudí. Můžu být hodná, ale to neznamená, že musím milovat všechny lidi.
10.Nezmizí a nenechá náš vztah napospas osudu. Nezajímá mě důvod, tohle já prostě nepotřebuju.
11. Zajímá se o sebe i o druhé
12. Není pasivně-agresivní
13. Nepoužívá tělesnost, sexualitu, aby dosáhl, čeho chce
14. Chápe, že má taky problémy a chyby, ale pracuje na jejich zlepšení
15. Nevysává ze mě energii, neočekává ode mě věci, které mi nejsou přirozené
16. Hledá pravdu
17. Není moc přilnavý(že by se na mě lepil celou dobu)
18. Nedělá ani jeden z těchto extrémů: a) obdivuje mě a téměř se ke mně modlí, nebo b) degraduje mě, kritizuje, aby se cítil sám líp. Nechci, aby na mě někdo myslel POŘÁD. Chci, aby taky měl normální život. A nechci být předmětem touhy nebo nenávisti.
19. Nechce monopol na můj čas a pozornost
20. Má co nabídnout. Nejsem vybíravá. Usměvavý obličej a dobré srdce bohatě stačí.